Pentru ce aveți nevoie de implanturi dentare

Implantarea dentară este o metodă de înlocuire a unei rădăcini de dinte absent cu un implant în scopul fixării ulterioare a protezei dentare.

Pentru fiecare dinte, o structură de sprijin din materiale dure este implantată în os. O astfel de metodă de protezare este cea mai fiabilă și mai durabilă. Nu necesită ascuțirea (șlefuirea) prealabilă a dinților adiacenți, cum este cazul instalării unei proteze de tip punte.

După instalarea implantului și plasarea ulterioară a coroanei, pacientul nu simte diferența dintre propriul dinte și proteză.

Restaurarea dentiției (rândului de dinți) în acest fel are multe avantaje. Am vorbit despre asta într-o secțiune specială „Avantajele implanturilor dentare”.

Principala particularitate constă în restaurarea sarcinii funcționale pe dinte și gingie. Protezele dentare fixe previn procesele atrofice din țesutul osos al maxilarului și reduc sarcina de pe dinții sănătoși. O proteză instalată pe o bază de implant de titan are o durată de viață lungă.

Costul implantării dentare este semnificativ mai mare decât la oricare altă metodă de protezare. Dar plătiți nu numai pentru restaurarea dinților pierduți, ci și pentru prevenirea proceselor degenerative din țesutul osos și gingii.

Se consideră, că durata de viață a implanturilor este pe viață. Însă siguranța lor depinde de respectarea procedurilor de igienă și de natura exploatării coroanei. Implantul va trăi mult timp dacă coroana va fi schimbată nu mai des de 1 dată în 10-15 ani. Dacă nu se respectă regulile de igienă, proteza va trebui schimbată mai des, ceea ce va afecta, fără îndoială, rezistența și durabilitatea rădăcinii artificiale.

Nu este vorba doar despre îngrijirea și perierea standard a dinților și cavității bucale. Pacientul trebuie să viziteze în mod regulat medicul stomatolog pentru o examinare vizuală și sanarea cavității bucale. Dacă sunt detectate amenințări pentru dinții sănătoși sau implant, medicul va efectua prompt curățarea și va elimina amenințarea.

Până în prezent, nu există alternative de implantare echivalente. Orice altă proteză vă va servi maxim 15 ani. Dar în această perioadă veți pierde o mulțime de dinți sănătoși.

Deși implantarea este o procedură destul de costisitoare, aceasta este o investiție în propria sănătate.