Tipuri de implanturi dentare

Implantul dentar este o tijă multicomponentă cu diametrul de la 3 până la 16 mm. În compoziția sa intră metale puternice, cum ar fi titanul și zirconiu. În calitate de componente suplimentare pot acționa diverse tipuri de ceramică, leucosafiri și alte impurități.

Fiecare implant constă din trei părți:

  • Piesa de conectare
  • Un bolț, care este atașat de os cu ajutorul filetării.
  • Partea superioară, care iese deasupra gingiei și se atașează de coroană.

Astăzi, piața implanturilor este diversă. Majoritatea producătorilor creează regulat noi modele. Ei le dau diferite forme, elaborează construcții noi și o compoziție unică.

În funcție de situația clinică specifică, medicul stomatolog stabilește cea mai potrivită opțiune de implant. Aceasta depinde de amplasarea dintelui, de funcțiile acestuia, de caracteristicile maxilarului etc.

În total, se pot distinge 3 tipuri principale de implanturi dentare utilizate în stomatologia ortopedică. Anume despre ele vom vorbi.

1. Implanturi dentare în formă de rădăcină

Aceste modele sunt utilizate pe scară largă în stomatologia modernă. Acestea sunt produse sub forma unui con cu filetare de tip șurub. O astfel de formă garantează o implantare ușoară în os și o stabilizare bună. Există însă modificări complet diferite:

  • Demontabile
  • Montabile
  • Cu acoperire bioactivă
  • Cu încuietori de fixare

Fiecare modificare este creată pentru a consolida construcția și a prelungi viața coroanei. Prin urmare, medicul alege modelul care se potrivește cel mai bine în cazul dumneavoastră. Acest lucru depinde în mare măsură de înălțimea țesutului osos și de amplasarea dintelui.

2. Implanturi dentare zigomatice

De asemenea, ele sunt numite „Zygoma”. Aceasta este o structură complexă folosită pentru a preveni bolile degenerative ale maxilarului.

Structura este încorporată în osul zigomatic, datorită căruia are o fixare rigidă. Acest tip de implantare este utilizat pentru cele mai severe forme de atrofiere a oaselor maxilarului sau în cazul traumelor de maxilar.

3. Implanturi dentare combinate

Atunci când se rezolvă cazuri clinice neobișnuite, pot fi necesare implanturi combinate. Cele mai solicitate sunt modificările tipurilor în formă de rădăcină și lamelare. Acestea au o construcție destul de robustă și o formă comodă care este ușor de implantat în os.

Durata sa de viață depinde de cât de corect medicul va selecta tipul de implant dentar. Dar pe lângă formă, compoziția joacă un rol imens.

Vă recomandăm să alegeți aliaje de titan cu zirconiu. Modelele de acest tip vor servi ani la rând. Acestea sunt rezistente la influențele externe și vor crea o bază bună pentru coroană. Este vorba despre implanturi din segmentul prețurilor medii, potrivite pentru marea majoritate a pacienților.

În orice caz, medicul vă va oferi mai multe opțiuni pentru un buget diferit. Aflați cât mai multe informații despre fiecare model propus.

Vă recomandăm însă să alegeți implanturi durabile și să nu economisiți. Până la urmă, faceți un suport pentru proteza dentară o dată și pe toată viața. Și rezistența și durabilitatea coroanei vor depinde de acest lucru.