În timpul sarcinii, femeile sunt trimise în mod necesar la un consult cu medicul stomatolog, deoarece formarea completă a fătului implică o scădere a nivelului de calciu și fluorură. Din acest motiv, starea dinților se poate agrava și este necesară o monitorizare atentă de către un specialist.
Dacă sunteți doar la etapa planificării sarcinii, este recomandat să efectuați o sanare completă a cavității bucale, adică să vindecați cariile dentare, să înlocuiți umpluturile vechi, să tratați bolile gingiilor și să îndepărtați tartrul.
Dacă dintele nu poate fi vindecat, cel mai probabil, dentistul va sugera îndepărtarea (extragerea) acestuia. Și aici apare o întrebare logică: la cât timp după îndepărtare se poate efectua procedura de implantare dentară?
Se consideră că procedura va fi cel mai bine de realizat în termen de 6-12 luni din momentul extragerii dinților. Un an mai târziu, la majoritatea pacienților gaura dintelui se concrește. Întrucât implantarea implantului provoacă o deteriorare suplimentară a țesutului osos, încălcarea termenului de procedură recomandat poate necesita o reabilitare mai lungă.
Un stomatolog calificat vă va propune, dacă sunteți deja însărcinată, să amânați implantarea după naștere.
Implantarea dentară în timpul sarcinii este contraindicată. Și există o explicație pentru aceasta.
De ce implantarea unui implant dentar în timpul sarcinii este contraindicată?
- Pregătirea pentru implantare necesită o examinare radiografică a maxilarului. Uneori este necesar să faceți 2-3 imagini în diferite etape pentru a vă asigura că rădăcina dinților artificiali este corect fixată.
- Operația se efectuează sub anestezie locală, care poate afecta negativ sănătatea copilului nenăscut.
- În timpul sarcinii, imunitatea femeii poate fi redusă. Acest lucru poate afecta negativ grefarea implantului și crește timpul de recuperare după operație, precum și poate crește riscul de infectare.
- Coagularea sângelui poate fi redusă în timpul sarcinii. Din această cauză, există riscul de sângerare excesivă în timpul procedurii chirurgicale.
- După implantare, pacientului i se prescriu în mod obligatoriu analgezice, antiinflamatoare și antibiotice. Marea majoritate a medicamentelor din aceste grupuri sunt contraindicate în timpul sarcinii.
- Intervenția chirurgicală poate provoca stres inutil pentru organism, ceea ce este extrem de nedorit în timpul sarcinii.
Dar nici după nașterea copilului, nu vă grăbiți la dentist. Instalarea implanturilor în timpul alăptării este, de asemenea, contraindicată.
În decurs de 6 – 9 luni de la naștere, corpul femeii este încă în proces de restabilire. În plus, atunci când alăptează, corpul mamei este, de asemenea, o sursă de oligoelemente pentru copil, ceea ce poate duce la deficiența acestora. Într-o astfel de situație, rata de reabilitare după implantare este redusă, iar administrarea de antibiotice și antiinflamatoare este contraindicată.
După recuperarea completă a corpului, puteți ridica din nou problema implantării. Puteți reface oricând dintele îndepărtat. Siguranța Dumneavoastră și a copilului Dumneavoastră este mult mai importantă.
Врач стоматолог, челюстно-лицевой хирург.
Я выбираю импланты ICX: «Немецкие импланты ICX-templant® настолько высокотехнологичные, качественные и долговечные, что в самой Германии они признаны «народными имплантами» благодаря своей популярности».